Katsoskoirako meille?Katsos pentujen omistajilta toivon, että pennut kuvataan virallisesti kahden ikävuoden paikkeilla. Muuten omaa elämäänsä saa elää juuri niinkuin haluaa. Kasvattajana pyrin kuitenkin olemaan aina kasvattien omistajien tukena, ja jos en jotain tiedä pyrin etsimään vastauksen muualta. Molemmat rodut tarvitsevat hyvän sosiaalistamisen kasvaakseen itsevarmaksi rotunsa edustajaksi.

Beauceronia harkitsevalle pyydän tutustumaan rotumääritelmään ja sisäistämään sen.Kysyä aina kannattaa. Beauceron on vartioiva paimenkoira, joka ei sovi ihan joka käteen. Beauceronin koko ja vilkkaus tuovat omat haasteensa varsinkin kun on nuoresta koirasta kysymys. Pyrin pitämään koirissani rotuun kuuluvan puolustushalun ja paimennusvietin tulevaisuudessakin. Sohvan lämmittimeksi tai pihan perälle tarhakoiraksi ei tämä rotu ole oikea valinta,sen sijaan harrastuksissa beussi sopii lajiin kuin lajiin. Beaucenpaimenkoira on omistajansa varjo ja aina valmis osallistumaan arkipäivän askareisiin. Katsos beusseja ei suositella ensimmäiseksi koiraksi ja sijoituskoirien kanssa toivon aktiivisuutta ja harrastavaa kotia, näin myös jalostuskoirien koulutettavuudesta saataisiin mahdollisimman kattavaa tietoa.

Tibbekö? Katsos kennelin tibbet eivät välttämättä ole niitä kehien kuningattaria tai Voittaja näyttelyiden aatelia. Tibeissä painotan suurilta osin koirien luonteisiin ja terveyteen. Turkki on aivan toissijainen juttu. Tibbeä suunnittelevan kannattaa kysyä itseltään jaksanko todella pitää huolta pitkästä turkista pesemällä ja kuivaamalla sen? Tai noh,voihan sen leikata lyhyeksikin. Turkki kun tuppaa vaan kasvamaan uudelleen,joten kolmisen kertaa vuodessa se on leikattava joka tapauksessa. Tämä pieni paimen on herkkä ja omalla tavallaan itsenäinen koira joka pitää koulutuksessa ottaa huomioon. Tiibetinterrierin kanssa elävältä vaaditaan ymmärrystä ja huumorintajua siihen,että tibbe todella on ketterä kuin kissa ja välttämätttä portit ja kiellot eivät koske juurikaan häntä. Pitkäjänteisellä koulutuksella ja positiivisella vahvistamisella tibestäkin saa sielunkumppanin,joka todella tuntuu ymmärtävän mitä sille puhutaan.

Tällä hetkellä kennelissämme ei ole jalostukseen sopivaa Tiibetinterrieriä,joten ainakin lähivuosina tibbepentueita ei kenneliimme synny.

Pikku beussi

Pikku tibbe