Katsos kennelnimen takana

Katsos kennelin koiria ja minäkin taidan siellä olla.

KATSOS kennelnimen takaa löytyy ihminen, jonka elämään koirat ovat kuuluneet aina enemmän tai vähemmän. Koko elämäni aikana on ollut vain muutama "koiraton" vuosi. Ensimmäisen oman koirani ostin v.2003 tallin ylisiltä Keltaisen pörssin osto-myyntipalstan kautta.(Varsin perus tarina siis) .Tämä sekarotuinen Belgianpaimenkoiran ja Suomenpystykorvan risteytys opetti miten koiria ei kouluteta. Äärettömän terävä ja herkkä koira ei oikein ensikoiraksi ollut kauhean hyvä valinta, mutta selvittiin. Ensimmäinen beauceron saapui rytisten elämäämme v.2008 ja sillä tiellä ollaan edelleen. Fonzin kanssa ollaan käyty kaikkialla mihin ollaan päästy ja tämä vahvaluonteinen herrasmies esitteli minulle koko beussimaailman. Fonz oli ensimmäinen virallinen harrastuskoirani ja ensimmäinen jonka kanssa suoritimme BH:n lisäksi muitakin kisoja. Vaikka Fonz oli enemmän dieselmallin beauceron niin silti koulutustunnuksiakin saatiin aikaan. Pian Fonzin jälkeen saapuikin sähikäinen rikkomaan kaiken jo opitun. Näin oppi allekirjoittanutkin miten vietikästä koiraa koulutetaan. Ei ainakaan kotipihassa yksinään. Tiibetinterriereihin törmäsin etsiskellessäni tyttärelle ensimmäistä omaa koiraa. Tuo kauniilla tavalla pyhä koira kiinnosti, mutta asia jäi sikseen ennenkuin pentukurssia vetäessäni sinne tepasteli ihana Piki. Vuoden päästä Pikin kotiin syntyi toiselle Tibelle pentuja joita menin ilomielin katsomaan. Siellä oli pieni valkomusta pikku terroristi. Se puri ja hyppi ja riehui. Hetkeksikään se ei jättänyt rauhaan, vaan koko ajan repi vaatteita tai tukkaa(Kyllä, pikkuinen tibbe yltää tasan sinne minne se haluaa!) Tuon pikkasen voisin vaikka ottaakin! Ja näin ollen sain kasvattajan luottamuksen puolelleni ja Ninni tuli riehumaan meille. Aivan valloittava pikku otus se onkin!
Itse pyrin testaamaan kaikkia koiriani erilaisilla tavoilla. Itse pidän vahvaluonteisista koirista ja pyrin siihen myös koirieni jälkeläisissä. Pyrin olemaan ajan tasalla rotujeni asioista. Ja pyrin olemaan nöyrä ja opettelemaan koko ajan uutta. Aina on parannettavaa jollain osa-alueella, täydellistä koiraa ei olekaan, kenelläkään. Yhdistelmäni ovat tarkkaan harkittuja riskit minimoiden. Vaikka aina ei geenilotossa voittaisikaan niin voin rehellisin mielin sanoa että yritetty on (paitsi rakas TÄMÄ ON- pentueeni, joka tupsahti yllättäen kenneliimme. Helpotuksekseni pentueen terveys onkin ihan vallan hyvä) Rotujen yleistilaa on hieno tilaisuus seurata yhdistyksien järjestämissä jalostustarkastuksissa ja erikoisnäyttelyissä, joista tietoa löytyy muun tiedon lisäksi rotuyhdistyksien sivuilta: Beussit: Suomen Beauceron RY
Tibbet: Tiibetinterrierit RY
Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin v.2014, käynyt mahdollisimman monella luennolla niin terveyden, rakenteen kuin koulutuspuolenkin tiimoilta.
Kuuluin Pyhäselän koirayhdistyksen hallitukseen vuodet 2014-2021 ja koulutin PYKYn nimen alla useamman vuoden. 2016 keväällä minut valittiin PYKYn puheenjohtajaksi(2016-2022).Koulutuspuolella minut saattoi tavata tottiksissa, jälkiryhmän, pekoryhmän tai pentukurssin puitteissa.

Suomen Beauceron RYn jalostustoimikuntaan pääsin mukaan v. 2021-> ja tätä kirjoittaessani olen myös Beussi yhdistyksen edustajana Suomen Palveluskoiraliiton jalostustoimikunnassa. Vuonna 2023 kuuluin myös yhdistyksen hallitukseen ja vuodeksi 2024 minut valittiin Suomen Beauceron ry:n puheenjohtajaksi.

Suomen Palveluskoiraliiton eettisen koulutuksen olen suorittanut v.2023-Miia